Вентилирани покриви

Вентилираният покрив осигурява по-висок комфорт на живот, ефективно използване на подпокривното пространство, по-дълъг живот на покривната конструкция и значителна икономия на енергия. Вентилирането на покрива се осъществява с помощта на вентилационна камера, разположена между покрива и изолационния материал. При температурни промени въздухът в камерата циркулира и поддържа температурния баланс на покривната система.
При контакт със слънцето покривът предава топлината на изолационния материал, който забавя, но не спира затоплянето на сградата. Топлината навлиза в сградата чрез елементите на покривната конструкция.

Свежият въздух, който влиза във вентилационната камера откъм покривните стрехи, се затопля от слънцето, в следствие на което олеква и напуска камерата през билото на покрива. Подпокривното простронство се охлажда.


Под въздействие на ниските температури е възможен конденз, който да причини овлажняване и мухлясване на покривната конструкция и течове.

Въздухът във вентилационната камера циркулира и поддържа изолационния материал сух. Това удължава живота на покривната конструкция.


Често при разтапяне на снега в планинските области снежната вода се просмуква в покривната конструкция и образува ледени висулки.

Вентилацията на въздуха спомага за равномерното разтапяне на снега и предпазва стрехите от образуване на ледени висулки.


За безплатна консултация обадете се сега!
GSM:0888 260 739; 0898 660 150
email: izo_2001@abv.bg
izo_2001
Todor Cucov